spearfishing

    taze vampirdir kendileri ayrıca hoşgelmiştir. uzun bir diyar hayatı olmasını dilerim. ailemizin su altı avcısı. takipçinim :d
    (27.02.2008 22:21)

red angel

    ihtiyaç duyduğunda hep yanında olan paylaşımcı kişilik. dost vampire. *)
    (27.02.2008 22:17)

goya s ghosts

    milos forman'ın yönetmenliğini yaptığı 2006 yapımı filmde stellan skarsgard dönemin en ünlü ressamlarından biri olan goya'yı canlandırıyor. natalie portman yahudi olduğu gerekçesiyle engizisyon mahkemesi'nde yargılanıp işkence gören kadın ve aynı zamanda goya'nın esin kaynağı. oscar ödüllü* javier bardem de kiliseye rağmen goya'yı destekleyen rahip lorenzo rolünde. tarihi dokuya da değinen izlenesi film.
    (27.02.2008 22:06)

555 k

    bu parolaya göre iktidar partisine mensup gençler, kızılay meydanı'nda , meclis'ten çıkıp Çankaya 'ya gidecek olan celal bayar ve adnan menderes'i alkışlayıp destekleyeceklerdi.
    ama iktidara karşı olan gençler de plandan haberdar oldular ve 555k * parolasını geniş bir öğrenci kitlesine duyurdular. 5 mayıs günü iktidara karşı olan gençler, kızılay'a akın ederken, iktidarı destekleme amacıyla kızılay'a gelen dp yanlısı gençler azınlıkta kaldı.
    saat 6 civarında meydana gelen bayar ve menderes burada çok büyük protestolarla karşılaştı. hatta bazı göstericiler menderes'i tartakladılar. menderes bir gazetecinin arabasına binerek meydandan güçlükle uzaklaştırıldı. sonuç olarak amacına ulaşamamış plandır.
    (19.02.2008 22:26)

tavuksoteniyetinetnz

    iyiki doğmuş.iyiki aramızdaymış.
    (17.02.2008 21:50)

belgrad antlasması

    osmanlı'nın gerileme döneminin en karlı antlaşması sayılan belgrad antlaşması rusya ve avusturya'yla 1739 yılında imzalanmıştır. hem avusturya hem de rusya yenilgiye uğratıldı. pasarofça'yla kaybedilen yerler geri alındı. rusya'nın karadeniz'de gemi bulundurma hakkının kalkmasıyla karadeniz'in türk gölü olduğu kanıtlandı. azak kalesi yıkılarak osmanlı-rusya sınırını oluşturdu.
    bu antlaşmanın imzalanmasında fransa ara buluculuk görevini üstlendi. bu sebepten 1535'te verilen kapitülasyonlarda bir değişiklik yapıldı. 1535 kapitülasyonları iki devletin hükümdarları hayatta iken geçerli sayılacaktı. 1740'ta yapılan değişiklikle kapitülasyonlar süresiz hale getirildi.
    (06.02.2008 16:23)

prut antlaşması

    1711 yılında rusya'yla imzalanması sonucu istanbul antlaşması'yla verilen azak kalesi geri alındı. böylece rusya karadeniz'den yeniden uzaklaştırılmış oldu.
    (06.02.2008 15:16)

istanbul antlaşması

    karlofça antlaşması'ndan 1 yıl sonra *kutsal ittifak devletlerinden rusya ile yapılan antlaşma sonucu azak kalesi ruslara bırakıldı. rusya ilk kez karadeniz'e inme fırsatı yakalamış ve 'sıcak denizlere inme' politikası yolunda önemli bir adım atmış oldu.
    (06.02.2008 14:51)

ferhat paşa antlaşması

    iran'la 1590 yılında imzalanan bu antlaşma ile osmanlı devleti doğuda en geniş sınırlara ulaşmıştır. diğer adı istanbul antlaşması'dır. ancak osmanlı'nın tarihinde çok sayıda 'istanbul antlaşması' olduğu için ferhat paşa olarak anılmaktadır.
    (06.02.2008 14:18)

karlofca antlasmasi

    1699 yılında osmanlı devletinin avusturya, rusya, lehistan ve venedik'ten oluşan kutsal ittifak'a karşı imzaladığı antlaşmadır. bu antlaşmayla
    macaristan, erdel avusturya'ya
    ukrayna,podolya lehistan'a
    mora,dalmaçya venediklilere bırakılmıştır.
    bu antlaşmanın en önemli özelliği duraklama devrinin bitişi ve gerilemenin de başlangıcı olmasıdır. karlofça ile osmanlı'nın avrupa'daki üstünlüğü sona ermiş; osmanlı yerini avusturya'ya bırakmıştır. osmanlı'nın topraklarının paylaşımına yönelik ilk 'uluslararası' antlaşmadır.
    (06.02.2008 14:05)

arch enemy

    1995 isveç çıkışlı olan tarzlarını trash ve death metal karışımı olarak adlandıran grup.

    en iyi parçaları için *
    (bkz: nemesis)
    (bkz: enemy within)
    (06.02.2008 13:31)

nemesis

    arch enemy'nin güzel şarkılarından biri.

    we walk this earth
    with fire in our hands
    eye for an eye
    we are nemesis

    we are with you
    on this vicious, oh
    fight, fighting for freedom
    united, we
    stand..we stand

    we are a legion
    voice of anarchy
    this is revolution
    creating new disorder

    we are enemy
    opponent of the system
    crossing democracy
    trading in this time

    one for all
    all for one
    we are strong
    we are one

    one for all
    all for one
    we are one
    nemesis

    a malicious fever burns
    in our heart,in our veins
    new blood, my blood
    our blood,runs the same
    (06.02.2008 13:28)

küçük kaynarca antlaşması

    halkı türk olan bir yerin *ilk defa elimizden çıktığı, ilk defa bir devlete savaş tazminatı ödediğimiz antlaşmadır.
    -rusya'nın osmanlı yönetimindeki ortodoksların haklarını koruyacak olması
    -rus devletinin istanbul'da devamlı elçi bulundurma hakkını kazanması
    maddeleri ile rusya ortodoksları kışkırtmakla kalmamış; osmanlı devletinin iç işlerine de karışmaya başlamıştır.
    -rus ticaret gemilerinin karadeniz ve akdeniz'de serbestçe dolaşabilecek olması ile de karadeniz türk gölü olma özelliğini kaybetmiştir ayrıca ruslar sıcak denizlere inme amaçlarını gerçekleştirmek için de ilk adımı atmış oldu.
    aynı zamanda yine ilk olarak rusya'ya kapitülasyonlar verilmiştir.bu kapitülasyonlar çoook sonra 16 mart 1921 moskova antlaşması'yla kaldırılmıştır.
    sonuç olarak küçük kaynarca antlaşması osmanlı'nın parçalanmasını hızlandıran, zor ayakta duran devlete sert bir darbe indiren antlaşmadır.
    (06.02.2008 12:58)

ana

    1938'de nobel edebiyat ödülü alan yazar pearl s. buck tarafından yazılan, bir çin köyü ve buranın köylülerini konu alan kitabın adı. kitapta hiç bir karaktere ait özel isim kullanılmamış kız, gelin, emmioğlu, nine gibi isimlerle karakterlerden söz edilmiş.
    (31.01.2008 11:35)

saç düzleştirici

    şu aralar pek bir moda olup her yerde reklamlarını gördüğümüz * bildiğin düzleştirici alet. 'press' diye de geçiyor. saçına sık sık fön çektirenler için gayet pratik bir alet olup kuaförlere saçılan paralar da göz önünde bulundurulunca çok da pahalı sayılmaz. düzleştirme amaçlı saçların ütülendiğini de düşünürsek güvenli sayılır. daha çok dalgalı saçlarda işe yarıyor; kıvırcık saçlılar için pek bir uğraştırıcı oluyor. düzleştirici dendiğine bakmamak lazım -becerebilenler için- bukleli saçlar da yapılabilir.

    saçlar nemliyken kullanılması önerilir. yoksa çok kısa zamanda saçlar yıpranıp kırıklarla dolabilir.
    (29.01.2008 16:19)

sayfa: 1-2-3-4-5...-14

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.